Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Pekşen'den AYM’ye dokunulmazlık başvurusu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TBMM'de kabul edilen ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yolsuzlukla suçlanan 4 bakanı da içerecek biçimde ‘kapsamın genişletilmesi’ istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladı.



Haluk PekÅŸen, “Bu düzenleme Anayasa’ya eÅŸit hale getirilmelidir. O halde mutlaka bu düzenlemenin içine Zafer ÇaÄŸlayan, Binali Yıldırım, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Halk Bankası Genel Müdürü, Yomra Belediye BaÅŸkanı gibi yolsuzlukları, ÅŸaibeleri sabit olanların da katılması gerek” dedi.
 
CHP'nin Antalya kampında dokunulmazlık krizi yaşandı
 
Trabzon Ä°l BaÅŸkanlığı’nda düzenlediÄŸi basın toplantısında konuya iliÅŸkin açıklamalarda bulunan PekÅŸen, şöyle dedi:
 
"Ben bir hukukçu olarak, Anayasa’ya baÄŸlılık yemini etmiÅŸ bir hukukçu olarak şöyle bir baÅŸvuruda yapacağım. Bu düzenleme Anayasanın eÅŸitlik ilkesine aykırıdır. Bu düzenleme Anayasa’ya eÅŸit hale getirilmelidir. O halde mutlaka bu düzenlemenin içine Zafer ÇaÄŸlayan, Binali Yıldırım, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Halk Bankası Genel Müdürü, Yomra Belediye BaÅŸkanı gibi yolsuzlukları, ÅŸaibeleri sabit olanların da katılması gerek. GeniÅŸletilmesi yönünde baÅŸvuruda bulunacağım. Hatırlarsanız, 74 yılında ki çıkan AF kanunun da kiÅŸisel ve dar kapsamlıydı Anayasa Mahkemesi onu iptal etti ve geniÅŸletilmiÅŸ hal aldı herkesi etkiledi. Yine 99 yılında çıkan 4616 sayılı Cezaların, Ä°nfazın ertelenmesi yasası da aynı ÅŸekilde Anaysa Mahkemesi tarafından iptale tabi tutuldu ve geniÅŸletildi herkesi kapsadı. Bu da geniÅŸletilecek, Zafer ÇaÄŸlayan da, Muammer Güler de, Egemen Bağış da yargılanacak. Binali Yıldırım da hesabı verecek. Onun için Anayasa Mahkemesine gideceÄŸim. Suç iÅŸleyen kim varsa yargılanacak”
 
PekÅŸen bir partilinin, “CumhurbaÅŸkanı için de bu geçerli mi?” sorusuna PekÅŸen, “Elbette geçerli” diye yanıt verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.